Zdeněk Hloušek

Ing. Zdeněk Hloušek (* 30. října 1988) je nezávislý kandidát za Pirátskou stranu. Zdeněk pochází z Železného Brodu, kde od narození žije.

V roce 2014 vystudoval Ekonomickou fakultu na Technické univerzitě v Liberci obor podniková ekonomika a svoji pracovní kariéru zaměřil na automobilový průmysl. Nejprve v roce 2014 prodejní oddělení pro zákazníka BMW ve firmě MAGNA, poté v roce 2016 finančně kontrolingové oddělení v Kolínské firmě Toyota Peugeot Citroen Automobile a posléze od roku 2018 finanční kontrolor vývoje ve společnosti Škoda Auto.

Mezi jeho největší záliby patří sport a to v první řadě malý fotbal, ve kterém se svým týmem každoročně dosahuje řady úspěchů a také pořádá brodské fotbalové turnaje Hospoda Cup a Pelechovský pohár. Ve volných chvílích se krom jiného věnuje bádání v matrikách a tvorbě rodokmenu.

Jeho oblíbeným citátem je: „Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ od Jana Wericha.